De drugs zaten in een container, waarin volgens de vrachtbrief sojabonen zouden moeten zitten. Toen de container werd geopend, zagen de medewerkers van de douane echter uitsluitend zwarte sporttassen. Deze bleken vol te zitten met cocaïne.

Straatwaarde

In totaal ging het om 211 tassen, waarin 4200 pakjes zaten. Samen bevatten deze 4,5 ton cocaïne, die volgens de douane een straatwaarde vertegenwoordigt van bijna 1 miljard euro. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Lees verder onder afbeelding.

De container was op het schip geladen in de haven van de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. De eindbestemming was de haven van Antwerpen. Op een tussenstop in de Duitse havenstad werd de lading onderschept.

Onderzoek

Het is niet duidelijk om welk schip het gaat, of van welke rederij het schip is. Een woordvoerder van de Duitse douane wilde hierover desgevraagd niets loslaten. Ook kon ze geen antwoord geven op de vraag bij welke terminal de vangst is gedaan. Dit vanwege het lopende onderzoek.

Bron foto’s: Duitse douane