Het Openbaar Ministerie (OM) eist achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen de vrouw. De 10.000 euro die ze verdiende met het vervalsen van de passen moet ze volgens de officier van justitie terugbetalen. De man aan wie ze de passen leverde, hoorde twintig maanden celstraf tegen zich eisen.

In de zomer van vorig jaar werd een insluiper met valse toegangspassen op het ECT-terrein betrapt. Na onderzoek werd in december de 34-jarige Rotterdamse vrouw. Ze had volgens het OM er naast het maken van de passen  ook voor gezorgd dat verschillende controlesystemen waren uitgeschakeld.

Drugs

Justitie stelt dat de passen een belangrijke schakel vormen bij de invoer van criminele goederen. Het OM kon niet hard maken dat vrouw wist dat de passen voor de invoer van drugs gebruikt zouden worden. Ze wordt dan ook niet vervolgd voor de invoer van drugs.

Boete

De medeverdachte, een 32-jarige man uit Stellendam, wordt ook niet verdacht van drugsinvoer. Hij claimt de toegangspassen voor 12.000 euro door te hebben verkocht. Omdat hij eerder is veroordeeld voor de invoer van harddrugs valt de eis tegen hem hoger uit. Ook moet hij van het OM een boete van 17.500 euro betalen.

De uitspraak in de zaak is op 25 juli.