Jade-Weser-Port is momenteel de enige Noord-Duitse zeehaven die onafhankelijk van het getijde de jongste en grootste generatie containerschepen kan afhandelen. Hamburg en Bremen worstelen met de toegang van hun havens over de Elbe en de Weser. Wel is er uitzicht op dat baggerwerken in deze rivieren over enige tijd een aanvang kunnen nemen.

Logistiek centrum

China Logistics wil bij Wilhelmshaven een logistiek centrum openen voor opslag en distributie van Chinese goederen. Het bedrijf heeft wereldwijd 58 van zulke centra en beheert acht miljoen vierkante meter aan magazijnruimte.

In eigen land is China Logistics actief in wegvervoer, binnenvaart en spoor, alsmede opslag en distributie. Bullwinkel wil, via de overeenkomst met China Logistics, zijn haven aanknopen bij de Nieuwe Zijderoute tussen Europa en Oost-Azië.