Na het laatste fatale incident in mei dit jaar bij een locatie van Steinweg in de Waalhaven trok vakbond FNV fel van leer. Volgens Niek Stam (FNV Havens) zou er iets niet in orde zijn met de bedrijfscultuur bij het overslagbedrijf. Hij riep de Inspectie SZW op om actie te ondernemen.

Dat gaat echter niet gebeuren. ‘En dat heeft diverse redenen’, meldt een woordvoerder. ‘Als eerste vonden de incidenten plaats op verschillende locaties van het bedrijf. Ten tweede waren het allemaal verschillende typen incidenten.’ Ook speelt mee dat Steinweg een heel groot bedrijf is, waar meer ongevallen kunnen gebeuren dan bij bedrijven met een of enkele terminals.

Onderzoek

‘Uiteraard hebben deze ongevallen onze aandacht, omdat elk bedrijfsongeval onze aandacht krijgt. Maar uit inspecties blijkt niet dat Steinweg zijn veiligheidsbeleid niet op orde heeft. We doen natuurlijk wel onderzoek naar het laatste incident. Maar redenen voor aanvullende acties zien wij op dit moment niet.’