Dat meldt Havenbedrijf Rotterdam (HbR) bij de start van de vakbeurs Transport & Logistic München 2019. De havenbeheerder is prominent vertegenwoordigd op de beurs, die duurt van 4 tot 7 juni. Het oude maandrecord was 13,2 miljoen ton en dateert van augustus 2018. HbR benadrukt dat de stijgende lijn na het recordjaar 2018 en een kwartaalrecord in 2019 in de vierde maand is doorgetrokken.

Meer in het vat

Volgens een woordvoerder zit er ‘nog meer in het vat’ omdat de deepsea terminals voldoende ruimte hebben om toekomstige groei op te vangen en er fors geïnvesteerd wordt in nieuwe infrastructuur, zoals de Container Exchange Route op de Maasvlakte.

Het havenbedrijf zegt verder toonaangevend te zijn op het gebied van digitale infrastructuur: ‘Pronto, Navigate, Nextlogic, OnTrack, Box Insider en Deliver. Geen enkele andere haven heeft zo’n complete digitale toolbox.’

Container 42

Europa’s grootste haven zet in München dan ook vooral in digitale transformatie met de ‘Container 42’ als blikvanger. Die is 24 mei op reis gegaan met, niet toevallig, München als eerste tussenstop. De met sensoren en communicatietechnologie uitgeruste container meet tijdens de reis vibratie, helling, positie, geluid, luchtvervuiling, vochtigheid en temperatuur.

Lees ook: Slimme container: ‘Hé, ik moet ook mee!’