Dat meldde persbureau Reuters dinsdag. Vopak is een van de moederbedrijven van de joint venture Pengarang Independent Terminals. Het Rotterdamse tankopslagbedrijf heeft hierin een belang van 44%. De andere eigenaren zijn Dialog Group Berhad en de Maleisische deelstaat Johor.

Verplicht

De grond waarop de betreffende terminal is gebouwd, was aanvankelijk niet in handen van de joint venture, maar van het bedrijf Teguh Kemajuan. Deze was verplicht om de grond te verkopen en heeft dat ook gedaan.

Ondanks een verhoging van de aanvankelijke prijs, vindt het bedrijf dat het uiteindelijk toch nog te weinig heeft gekregen. Teguh Kemajuan wil nu 1,3 miljard dollar extra (1,16 miljard euro, tegen de huidige wisselkoers).

Ongegrond

Vopak laat in een reactie aan het persbureau weten de claim met vertrouwen tegemoet te zien. Het bedrijf vindt het compensatieverzoek dan ook ongegrond. De zaak dient later deze maand in Maleisië.