De douane vond afgelopen zaterdag vijf sporttassen met de drugs tussen de containers. In de nacht van zaterdag op zondag werden in een achtergelaten auto nog eens elf vergelijkbare sporttassen met cocaïne aangetroffen.

Door slagbomen gereden

Hoeveel cocaïne in beslag is genomen wil het Openbaar Ministerie ter wille van het onderzoek niet zeggen. De auto was op hoge snelheid door de slagbomen van het haventerrein gereden. Het voertuig werd kort daarop achtergelaten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, Fiod, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak in onderzoek. Vorige maand werd in de haven van Rotterdam ook al een partij cocaïne van circa 1.500 kilo onderschept. Het Harc-team nam in 2018 in totaal bijna 19.000 kilo cocaïne in beslag.