In een container werd tussen de mango’s een hoeveelheid van circa vijftienhonderd kilo cocaïne gevonden. De container met mango’s was afkomstig uit Brazilië.

Verdachte douanier

Begin van dit jaar startte de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek naar een verdachte douanier. Uit informatie van de Douane bleek dat de container met mango’s paste in het lopende onderzoek van de Rijksrecherche en dat de douanier mogelijk betrokken was bij de invoer van deze container. De verdachte zit in beperkingen.

De Rijksrecherche heeft de zaak verder in onderzoek. Deze drugsvangst en het aanhouden van de douanier heeft plaatsgevonden in samenwerking met de Douane, het Harc-team, politie, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie. De drugs zijn inmiddels vernietigd.