De zes gemeenteraadsleden werden na de gemeenteraad van maandag 28 januari al bekend gemaakt. Het betreft: Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD), havenschepen Charlotte Verkeyn (N-VA); Alan Van Laer (Open VLD); Steven Nagels (N-VA); Wouter De Vriendt (Groen) en Krista Claeys (CD&V).

Als onafhankelijke bestuursleden zijn Bart Brackx (ex-topman van Jetair en de West-Europese afdeling van de TUI-groep), professor Carl Devos (politicoloog en vertegenwoordiger van UGent in West-Vlaanderen), Lisa Devriese (Vlaams Instituut voor de Zee), Hannelore Hochepied (hoofdcommissaris politiezone Oostende), Kathy Van Damme, (Vlaams Energiebedrijf) en professor Eric Van Hooydonk (docent haven- en maritiem recht) toegevoegd aan de raad. De nieuwe bestuursploeg komt minstens vier maal per jaar samen.

Blauwe economie

Onder de naam 10 werven van Haven Oostende wordt het nieuwe beleidsplan gepresenteerd. Gedelegeerd bestuurder Dirk Declerck licht toe: ‘Haven Oostende wil groei realiseren die duurzame werkgelegenheid creëert. Hiervoor werd een nieuwe koers vastgelegd, die onder andere inzet op diversificatie. Tevens dienen we meer inkomsten te genereren, zodat we verder kunnen investeren; onder andere in de Blauwe Economie en infrastructuur.’