Daarin zegt topvrouw Angela Titzrath dat de activiteiten op de drie Hamburgse terminals op het hoge niveau van het voorgaande jaar bleven en dat de overslag op de terminals in Odessa (Oekraïne) en Tallinn (Estland) steeg. De HHLA-groep heeft vorig jaar TK Estland, de grootste terminal-operator van het land, overgenomen en heeft die inmiddels in de eigen organisatie geïntegreerd.

Flinke sprong

Volgens de nog niet gecontroleerde cijfers maakte Hamburger Hafen und Logistik AG, zoals de volledige naam luidt, vorig jaar 1,29 miljard euro omzet, 3% minder dan in 2017. Het bedrijfsresultaat (ebit) maakte daarentegen een flinke sprong van 173 miljoen naar 204 miljoen, een stijging van 18%. Daarin zit een eenmalige kostenpost van 25 miljoen euro verwerkt voor een reorganisatie en een extra afdracht aan het pensioenfonds.