Moyson zal pas in november 2019 officieel in functie treden. Met deze vroeger verkiezing volgt Alfaport de traditie van de Kamer van Koophandel om tijdig in de opvolging van haar voorzitter te voorzien. De aanstelling van Moyson gebeurde op voordracht van Walter Van Mechelen, de huidige voorzitter van Alfaport Voka.

De 57-jarige Moyson startte zijn carrière bij de CMB-groep in 1982. Daarna was hij van 1989 tot 2009 actief bij Herfurth. Daar was hij vanaf 1990 verantwoordelijk voor Atlantic Container Line (ACL). In 2009 werd dit een zelfstandig rederijkantoor, met Moyson als managing director van ACL Benelux & Frankrijk.

Antwerpse Scheepvaartvereniging

Moyson zetelt hij al meer dan twintig jaar in de raad van bestuur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging (ASV). Tussen 2012 en 2015 was hij ook voorzitter van deze sectororganisatie van scheepvaartagenten. Als toenmalig voorzitter van ASV ondersteunde hij in 2012 ook actief de integratie van Alfaport binnen Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland. Namens ASV zetelt hij momenteel ook als bestuurder in de coöperaties Brabo en Port+.

Foto: Voka – Kamer van Koophandel