In het uitredende stadsbestuur is De fauw vooral bevoegd voor sociale thema’s. Samen met zijn zoon Dieter en een partner is hij vennoot in een advocatenkantoor. Tegenwoordig is hij echter vooral politiek actief.

Hij maakt al sinds 1982 deel uit van de gemeenteraad van Brugge, waar hij in 1985 een eerste keer schepen (wethouder) werd. Sinds 1987 zetelt hij in de raad van bestuur van het havenbedrijf. Van 2001 tot 2012 maakte hij ook deel uit van het provinciebestuur van West-Vlaanderen.

Landuyt

Renaat Landuyt (59) keert niet terug in het stadsbestuur, maar zou weer gaan studeren. In het nieuwe gemeentebestuur wordt Ann Soete (VLD) schepen van burgerlijke stand en onderwijs. Op 1 juli 2021 zal ze een stap opzij zetten.

Ze maakt dan plaats voor partijgenoot Jasper Pillen (34). Laatstgenoemde is nu nog de Nederlandstalige woordvoerder van federaal minister voor transport François Bellot (MR).