Het eerste volume is bestemd voor twee chemiebedrijven met productieactiviteiten in Gent. ‘We waren in Gent al actief met logistieke diensten op de sites van onze klanten’, zegt topman Gert Bervoets.

‘Gezien onze toenemende activiteiten in de chemie en de groeiende vraag van onze klanten naar totaaloplossingen in dit segment, kon een eigen site niet uitblijven. Onze nieuwe strategische site langs het Kluizendok voldoet aan al onze vereisten. Ze is niet alleen geschikt voor opslagfaciliteiten en oplossingen met toegevoegde waarde, maar biedt ook voldoende uitbreidingsmogelijkheden.’ Dit jaar investeerde het bedrijf al ongeveer 40 miljoen euro in zijn activa voor de chemie.

Antwerpen

H.Essers beschikte al over eigen sites in Antwerpen (Wilrijk) en Limburg (Genk Dry Port). ‘De geografische spreiding en nabijheid is voor onze klanten enorm interessant.’ De ligging van de Gentse vestiging, met ontsluiting via de weg, het spoor en het water, maakte het mogelijk de combinatie van diverse transportmodi te optimaliseren.