Daarmee vindt het complete bovenwater deel van de windturbines vanuit de Eemshaven plaats. Daarmee fungeert de haven opnieuw als basis voor een groot offshore-windproject. Het gaat om de aanleg van 32 Senvion-windturbines, bestaande uit rotorbladen van circa 75 meter lang, 64 torendelen en 32 gondels.

Deze segmenten worden naar de Eemshaven getransporteerd, waar een groot deel van de terminal wordt ingericht voor opslag, logistieke handelingen en assemblage. De turbines zijn van het type 6.2M152 en hebben een capaciteit van ruim 6 MW.

Duitse kust

Trianel Windpark Borkum II beslaat een gebied van circa 33 vierkante kilometer en ligt ongeveer 45 kilometer ten noorden van de Duitse kust. Het windpark levert na voltooiing ruim 200 MW energie. Volgens planning is de aanleg van het windpark in het najaar van 2019 afgerond. Voor de Eemshaven is Trianel Windpark Borkum II het zestiende offshore windproject. Ook voor Trianel Windpark Borkum I diende de Eemshaven als basis.