Daarnaast wordt de vestiging in Venlo uitgebreid. Corneel Geerts, met een vestiging in Wijnegem, heeft veel last van de almaar toenemende files in de regio Antwerpen en heeft zich de afgelopen jaren versterkt in het oosten van Vlaanderen en in Venlo.

Uiteindelijk moet lading naar de grote zeehavens worden overgebracht. Dat wil het transportbedrijf steeds meer in de nachtelijke uren doen. Groupage van lading uit onder meer het Ruhrgebied wordt nu in Maasmechelen gebundeld in volle vrachtauto’s en ’s nachts om vijf uur naar Antwerpen overgebracht, met lossing om zes uur, ruim voor de opstoppingen zich aandienen.

Corneel Geerts vreest dat de files in en rondom de Antwerpse haven verder toenemen door de aanstaande werken aan de nieuwe Oosterweelverbinding. Het bedrijf wil die omzeilen door veel meer lading ’s nachts naar de haven te brengen.