Duškov is management trainee bij ECT en is komend jaar ambassadeur van de haven. Ze kreeg het prijzenpakket overhandigt van het haventalent van 2017 Renee Naaktgeboren. Zij raadde Duškov aan vooral te genieten van haar jaar. Het nieuwe haventalent had er in ieder geval al heel veel zin in. ‘Let’s go!’ Wouter de Jonge (Bolier) was de andere finalist in deze categorie.

MCR-prijsfinalist Martine Kooy werd gekozen tot meest talentvolle mbo-student. Zij is student allround operationeel technicus op het STC. Zij ontving onder andere een studiebeurs uit het Pieter van Essen studiefonds. De jury roemt haar omdat ze ‘haar mannetje’ staat in een mannenwereld en een sterke motivatie heeft om in de haven te willen werken. ‘Het aantal vrouwen is echt nog veel te weinig en ik wil echt ambassadeur worden voor meer vrouwen in de techniek.’ Van alle mensen die werken in de Rotterdamse haven is 10% vrouw. Ook op het STC is ongeveer 10% vrouw.

SmartPort

Stefan Gerrits won de SmartPort scriptieprijs voor zijn scriptie ‘Feasibility Study of the Hub and Spoke Concept in the North Sea: Developing a Site Selection Model to Determine the Optimal Location’. Vanaf zijn vakantieadres in Cuba bedankte hij de jury. De twee andere genomineerden waren Duitse studenten, Christian Kaps en Johann Barlach.

Het Beste Havenidee 2018 is geworden: Magnetische staander voor tijdelijk hekwerk in de scheepvaart. Dit is een idee van Peter van ’t Veer, hbo-student Technische Natuurkunde aan de Haagse Hogeschool. Ook de ideeën Oplossing voor onderwater geluidsoverlast (Jasper Kik, Stijn Leeuwen en Siemen Stoute, hbo-studenten Maritieme Techniek aan het Rotterdam Mainport Institute) en Algenkwekerij op de Noordzee (Stef van Ruiten, Clint de Bruin, Ezra Booij en Nina Beekman, hbo-studenten Maritieme Techniek aan het Rotterdam Mainport Institute) dongen mee naar de prijs.

Havenwerker

Maar niet alleen jong talent werd in het zonnetje gezet. Ook de iets meer ervaren Dennis Maat (32 jaar werkt hij al in de haven) kreeg een zeer eervolle titel: hij mag zich een jaar lang Havenwerker van het Jaar noemen. Deze titel wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in veilig en innovatief werken en collegialiteit. Ook Melvin Wubben, Loodsbaas bij Metaal Transport was doorgedrongen tot de finale. Hij is nog jong en ‘gaan we zeker nog een keer terugzien’, zei havenwethouder Adriaan Visser.

Het Rotterdams Havenevenement werd voor de vijfde maal georganiseerd door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en STC Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Center of Expertise – Hogeschool Rotterdam. Met het Havenevenement willen de partijen onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau en op elke punt in zijn/haar carrière.

Bekijk de foto’s van gisteravond op de Facebookpagina van Mainport Magazine.

Lees ook een uitgebreider verslag op www.mainport.com.