Tijdens het NT Port Event 2018 deden de vier genomineerden hun pitch aan de congresdeelnemers. Zij brachten vervolgens hun stem uit. Tankcontainerfinder.com kreeg 40% van de stemmen, op de voet gevolgd door Cargosnap (34%). LEF en OndaVia kregen beiden 13% van de publieksstemmen.

Ontwikkelfase

Tankcontainerfinder.com is zestien maanden geleden gelanceerd. ‘We tellen vijf medewerkers en zitten nu in de laatste ontwikkelfase. In september brengen we de betaalde versie uit’, zegt mede-oprichter Jeroen Koppenaal, die de pitch voor zijn rekening nam.

Het platform brengt aanbieders en gebruikers van tankcontainers bij elkaar. Koppenaal: ‘Een lege tankcontainer verplaatsen is vaak zinloos, dat levert niets op.  Bovendien staan ze lang leeg. Dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. We willen die markt efficiënter maken via ons boekingssysteem.’

Tankcontainer

Het werkt als volgt: een klant heeft een product dat hij wil verplaatsen via een tankcontainer. Dat betekent dat hij op een specifieke plaats en tijd een bepaalde capaciteit aan tankcontainers nodig heeft tegen een scherpe prijs.

‘Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar. Eigenlijk zijn we een logistieke dealmaker’, vertelt Koppenaal. ‘Via smart data oplossingen kunnen we straks zelfs ook voorspellen waar en wanneer tankcontainers beschikbaar zijn en ze volgen via track and trace.’

NT Port Startup Award

De NT Port Startup Award is in het leven geroepen door Nieuwsblad Transport om innovaties van startups in de haven een extra podium te geven. Doelstelling is dat deze startups een zinvolle bijdrage leveren aan het ondernemersklimaat in de havens en daarbij concrete oplossingen bieden voor bestaande problemen.

Bekijk de video met de ingestuurde pitch van Tankcontainerfinder.com: