Als die de verkoop doorzet, wil ook het Noorse moederbedrijf van de Rotterdamse terminal af. Die heeft de overige 51% van de terminal in handen. De terminal heeft een capaciteit van 1,6 miljoen kubieke meter.

Het bedrijf  kwam in het verleden regelmatig in opspraak wegens allerlei overtredingen van milieu- en veiligheidsvoorschriften. In 2012 werd de terminal volledig stilgelegd. Sindsdien is het complex beetje bij beetje weer in gebruik genomen, maar nog steeds niet volledig operationeel.

FNV-bestuurder Ruud Wennekes schat dat er op dit moment zo’n 175 mensen bij het bedrijf werken, ongeveer de helft van van het aantal ten tijde van de ‘safety shutdown’. Hij schat dat ongeveer 60% van de capaciteit weer in gebruik is. Het personeel is gisteren in de kantine ingelicht over de voorgenomen verkoop.