Havenbedrijf North Sea Port gaat hiervoor een van zijn loodsen ombouwen tot volwaardig kantoor met ook de nodige ruimte voor de fysieke controle van het vlees. De loodsen wordt momenteel nog gebruikt door de technische dienst van het havenbedrijf. De douanediensten in het havengebied zullen naar het omgebouwde gebouw verhuizen. Ze sluiten hiervoor een huurovereenkomst met de haven.

Vorig jaar kreeg Gent al een Europese goedkeuring en einde april gaf ook de Belgische federale regering groen licht. ‘We namen dit initiatief omdat we vanuit de markt vragen kregen naar de mogelijkheid om vlees in te voeren. Daarna hebben we zelf een enquête uitgevoerd en gemerkt dat er voldoende belangstelling was om de organisatie van een inspectiepost te verantwoorden’, zegt Johan Bresseleers, woordvoerder van het havenbedrijf.