De haven van Long Beach, Californië, is de op een na grootste haven van de VS. Omdat vanuit de haven zeer veel containers per trein verder het land in worden vervoerd, levert Long Beach een aanzienlijke bijdrage aan de werkgelegenheid en welvarendheid van de gelijknamige stad.

En daar lijkt ook in 2018 geen stop op te zitten. De havenautoriteiten melden dat de haven in maart 575.258 teu behandelde, een toename van 13,8% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Verder voerden stuwadoors in maart 267.824 teu in, 7,3% meer dan een jaar geleden. De export groeide bovendien met 18,3% tot 142.419 teu, terwijl de haven nog eens 165.015 teu lege containers verwerkte.

‘Ondanks de vertraging van de scheepvaart door de Nieuwjaarsvakantie in China, sprong de lading in maart door het plafond’, licht Mario Cordero, directeur van de haven van Long Beach, de ontwikkelingen toe. ‘Wat ons hierin het meest sterkt, is de operationele efficiëntie bij onze terminals. We verwerken recordniveaus van vracht zonder vertragingen.’

De haven zegt zijn beste eerste kwartaal ooit te hebben meegemaakt, met terminals die bijna 1,9 miljoen teu behandelden, 19,4% meer dan het eerste kwartaal van 2017, dat vooralsnog geldt als het drukste jaar van de haven ooit.