Maja en HES International gaan op zoek naar een oplossing voor de ongeveer vijftien werknemers van Rotterdam Bulk Terminal, die in september dicht gaat.


Dit bevestigen beide bedrijven, die ieder voor 50% aandeelhouder zijn in de verouderde terminal aan de Vlaardingse Vulcaanhaven, waar onder meer steenkool, agribulk en mineralen worden overgeslagen. Beide zeggen bereid te zijn medewerkers elders te herplaatsen op basis van beschikbare vacatures.

Bestuurder Ruud Wennekes stelde eerder dat de aandeelhouders geen sociaal plan wilden afsluiten of werknemers wilden herplaatsen. Directeur Arie Holleman van het Amsterdams Maja bestrijdt dit: ‘We hebben vacatures en werknemers van RBT kunnen gewoon solliciteren. Graag zelfs’. Ook een woordvoerder van HES zegt dat er gezocht wordt naar mogelijkheden om RBT-werknemers te herplaatsen.

Wennekes zegt dat gisteren een drijvende kraan van Maja bij de Amsterdamse stuwadoor OBA is weggestuurd, omdat het bedrijf ‘besmet’ was verklaard. Holleman: ‘Besmet werk is in mijn beleving werk van een bedrijf waar gestaakt wordt. Dat was hier niet aan de orde. Maar goed, we zijn maar weggegaan om de zaak niet op de spits te drijven’.