Volgende week komen op de Antwerp Gateway terminal van DP World langs het Deurganckdok twee nieuwe megakranen van Liebherr aan. Ze zijn de afgelopen maanden geassembleerd langs het Delwaidedok.


Op respectievelijk dinsdag en vrijdag bereikt een ponton met een kraan erop Antwerp Gateway. In totaal zullen er daarna elf kranen op de voorkaai staan. De nieuwkomers worden einde februari in dienst genomen. Met hun hijshoogte van 52 meter en kunnen tot 25 rijen breed containers behandelen. Dankzij deze investering van 21 miljoen kan de terminal schepen van meer dan 20.000 teu ontvangen. Vijf andere kranen kunnen tot 23 rijen. In de loop van 2018 krijgt een zesde kraan een upgrade in die zin. De volledige capaciteit van Antwerp Gateway bedraagt 2.800.000 teu.

De doorvaart van het eerste ponton door de Berendrechtsluis, dinsdag om 9.00 uur, vormt voor DP World de gelegenheid om er met een kijk-event –met warme dranken– voor het grote publiek uit te pakken.