Eddy Bruyninckx, de voormalige CEO van Havenbedrijf Antwerpen, wordt bestuurder bij Sea-Invest, een van grootste Europese spelers in tankopslag en in de overslag van fruit en meststoffen.


Eind vorig jaar gaf Bruyninckx de sleutels van het nieuwe Antwerpse havenhuis door aan Jacques Vandermeiren. Toen al gaf hij te verstaan dat hij niet op zijn lauweren zou gaan rusten. In het kader van zijn nacarrièreplanning hadden hij en zijn echtgenote al een bvba opgericht, Waterstreet. Intussen stapte hij al in de raad van bestuur van bouwbedrijf Aertssen. Dat is gevestigd in Stabroek, net buiten het havengebied en ook niet ver van Bruyninckx eigen woning.

In de Belgische bouwwereld is Aertssen een vertrouwde naam. De onderneming verzet ook veel werk in de haven van Antwerpen. Sea-Invest is de holding rond Philippe Van de Vyvere, één van de vijftig rijkste Belgen én al jarenlang één van de grootste investeerders in de haven van Antwerpen. Vorig jaar kreeg hij nog een grote concessie voor tankopslag langs het Delwaidedok, op de terreinen die eerder werden gebruikt door rederij MSC. Sea-Invest is ingeplant in 25 havens in acht landen en stelt wereldwijd circa 5.500 mensen tewerk.