European Bulk Services (EBS) heeft vorige week een nieuwe loods op de Laurenshaven terminal in gebruik genomen. De loods is geschikt voor alle soorten droge bulk producten.


De betonnen vlakloods aan de zeekade heeft een capaciteit van 60.000 m3 en bestaat uit zes compartimenten van elk 10.000 m3. De luiken zijn verrijdbaar en worden op afstand bediend door de kraanmachinisten. Door een geavanceerd beveiligingssysteem kan de grijper van de kraan geen schade veroorzaken aan de wanden van de loods. Het dak van de loods is volledig geïsoleerd om condensvorming tegen te gaan. Voor de loods is reeds een meerjarig contract afgesloten.

De totale gesloten opslagcapaciteit van EBS, een dochter van HES Beheer, bedraagt nu 525.000 m3. EBS richt zich momenteel op de verdere uitbreiding van de Botlek-locatie met de bouw van nog een nieuwe loods. Die heeft een opslagcapaciteit van 126.000 m3. Daarnaast heeft EBS plannen voor de bouw van een nieuwe vlakloods op de Europoort-locatie met een capaciteit van 40.000 m3. Met deze nieuwe multipurpose loodsen wordt de bestaande opslagcapaciteit van 525.000 m3 uitgebreid naar totaal 691.000 m3.