Cas König (51) is benoemd tot de nieuwe directeur van Groningen Seaports NV. Hij begint op 1 september. Zijn benoeming heeft de volledige instemming van de Raad van Commissarissen en de aandeelhouder.


Ook de ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over zijn benoeming. König volgt Harm Post op die na ruim zeventien jaar het havenbedrijf verlaat voor nieuwe uitdagingen.

Cas König is sinds een aantal jaren directeur van Klesch Aluminium Delfzijl. In de afgelopen jaren heeft hij een brede ervaring opgebouwd in zowel de industriële havenomgeving als in de politieke/sociale belangenorganisaties. Zo heeft hij diverse functies uitgevoerd bij het Delfzijlse bedrijf ESD-SIC waarvan hij in de periode 2009-2015 als directeur de regie voerde.

Praktische en sociale ervaringen heeft hij opgedaan in binnen- en buitenland. In die periode is hij ook uitgeroepen tot Plant Manager of the Year 2013. König is daardoor een jaar lang op nationaal niveau boegbeeld van de procesindustrie geweest. Hij was in de afgelopen jaren bij diverse belangenorganisaties actief, waaronder de Vereniging Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en de Samenwerkende Bedrijven Eemsmond (SBE) en VNO-NCW Noord.

König is een kenner van het noordelijke bedrijfsleven met speciale aandacht en affiniteit voor milieu, gezondheid, veiligheid en omgeving in relatie tot bedrijvigheid.