Rotterdam Short Sea Terminal (RST) heeft twee kadekranen besteld en een optie op nog twee exemplaren genomen bij Kalmar, onderdeel van het Finse Cargotec.


Ze moeten voor eind volgend jaar worden afgeleverd en worden gebouwd in China. De groep opende vier jaar geleden samen met een lokale partner een fabriek in de buurt van Shanghai, die inmiddels al bijna 300 zogenoemde rubber tyred gantry cranes kranen heeft geproduceerd. de locatie is overigens onlangs uitgebreid met een eigen pier voor de verzending van de kranen.

De twee RST-kranen worden de eerste ship-to-shore overslagkranen van de joint venture, Rainbow-Cargotec Industries (RCI). RST en Kalmar doen al jaren zaken met elkaar en het overslagbedrijf gaat er vanuit dat het de productiviteit van de terminal in het Eemhavengebied dankzij het nieuwe materieel verder kan opvoeren.