Dat meldt citymarketingbureau Rotterdam Partners, die voor dit project samenwerkt met Havenbedrijf Rotterdam en NFIA, het Netherlands Foreign Investment Agency. Het concern huurt de bedrijfsruimte van logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis. Het centrum gaat zilvervliesrijst bewerken en levert tussen de 70 tot 100 nieuwe banen op.

LT Foods voert in Europa onder meer de merken Dawaat en Royal en is buiten India vooral sterk in Noord-Amerika. De vestiging in de Rotterdamse haven moet de positie van de groep in Europa versterken. Die voert nog een groot aantal andere merken met namen als Heritage, Gold Seal Indus Valley, en 817 Elephant. Behalve rijst verkoopt LT onder meer oliehoudende zaden, granen, specerijen, groenten en fruit.

Volgens Rotterdam Partners biedt de komst van LT Foods kansen om meer bedrijven aan te trekken uit India, dat de afgelopen jaren een snelle economische groei kent. Het marketingbureau denkt daarbij vooral aan bedrijven op het gebied van voedingsmiddelen, de medische sector en de chemie.