Sea-Invest beschikt via zijn dochterbedrijf Sea-Tank al over meer dan 2 miljoen m³ tankopslagruimte in Antwerpen, ongeveer de helft van de volledige capaciteit in de haven. Vooral de Zwitserse grondstoffenverhandelaar Glencore en Total maken er gebruik van. De uitbreiding zou goed zijn voor nog eens 1,25 miljoen m³.

Sea-Invest staat niet alleen met dergelijke plannen. Het Amerikaanse Zenith Energy diende bij het havenbestuur al plannen in voor een terminal voor de tankopslag van vloeistoffen, in een eerste fase goed voor 500.000 m³.

De haven van Antwerpen verkoopt geen gronden, maar verleent alleen langdurige concessies. Door de verhuizing van MSC naar de linkeroever van de Schelde kwam langs het Delwaidedok 173 hectare concessiegrond vrij. In het nieuwe havenhuis liggen nu vijftien dossiers, van kandidaten om een deel van die terreinen in gebruik te nemen. Het havenbestuur onderzoekt momenteel welke dossiers in aanmerking komen en welke het best bij elkaar passen om het hele terrein optimaal in te vullen. Voorlopig weigert het echter commentaar te geven over de afzonderlijke dossiers.