Het is goed nieuws dat Donald Trump terrein verliest in de peilingen. Zelfs de republikeinen vinden zijn grofheid en totaal gebrek aan innerlijke beschaving te gortig worden. Het is toch onvoorstelbaar dat 40% van de kiezers voor hem zou stemmen. In die zin kun je een parallel met Nederland trekken waar Wilders met zijn intolerante teksten veel kiezers weet te binden. Wat dat betreft lijken ze wel op elkaar. Mijn overtuiging op basis hiervan is dat een politicus met geblondeerd haar niet te vertrouwen is. Daar komt alleen maar narigheid van.

Ik hoop in ieder geval dat zowel bij de Amerikaanse verkiezingen als de komende Nederlandse de menselijke waardigheid, ongeacht de politieke voorkeur, het wint van de populistische stemmingmakerij van deze figuren.

Verder speelt het nieuws dat Hanjin in delen verkocht gaat worden. Je vraagt je af wat dat buiten de hardware zal opleveren. Het marktaandeel is ondertussen al verdeeld onder de collega’s. We mogen hopen dat het leidt tot een stabielere markt waarin ook weer wat verdiend wordt. Nu is wel duidelijk wat voor enorme schade dit faillissement oplevert voor de industrie.

In Antwerpen worden de laatste kranen van de MSC Home terminal naar de linkeroever vervoerd deze maand. Een indrukwekkende operatie, waarbij ook de gehele capaciteit van het Deurganckdok ingevuld wordt. Dat is weer goed nieuws voor Rotterdam.

Verder hebben we er een nieuw woord bij, “killer-clowns”. Alvast een voorbode voor Halloween. Ik zou er geen snoepje van aannemen.

Het Britse pond zakt ondertussen richting de € 1,10. Dit is goed nieuws voor de dames die binnenkort hun kerstinkopen willen gaan doen in Londen, maar slecht nieuws voor de Britten die nu meer moeten betalen voor hun Marmite.

Tot zover mijn bijdrage. In het weekend ga ik maar eens luisteren naar Bob Dylan. Ik heb blijkbaar toch wat gemist of mijn geest onvoldoende verruimd om de teksten goed te kunnen begrijpen.

Prettig weekend.