De Breakbulk Terminal van Broekman in de Waalhaven heeft de duizendste gasturbine van Siemens in zijn bestaan in opslag genomen.


Het apparaat is per binnenschip aangevoerd vanuit Berlijn, waar het werd geproduceerd. Eindbestemming is een energiecentrale in Qatar, die wordt gebouwd door Uhmm Al Houl Power, een consortium van Qatarese, Japanse en Koreaanse bedrijven. Die krijgt een vermogen van 2,5 Gigawatt, genoeg voor naar schatting veertien miljoen mensen. Siemens levert daarvoor nog vijf turbines.

Het gevaarte wordt door Broekman op een zware ladingschip geladen, de specialiteit van het bedrijf. Via de Noordzee, de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee, het Suezkanaal en de Rode Zee wordt uiteindelijk Quatar bereikt.

Broekman is daarnaast recentelijk een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met het Belgische verpakkingsbedrijf Novaedes, dat daarmee een eigen plek op de Breakbulk Terminal krijgt. Het bedrijf kan daar zowel voor Broekman opdrachten uitvoeren als voor eigen rekening opdrachten doen.