Journalist en medewerker van Nieuwsblad Transport Frank de Kruif doet verslag van de ondergang van de haventopman in het boek Het Havenschandaal. Het verbijsterende verhaal achter een miljoenenaffaire.
Scholten had zonder zijn politieke bazen daarover te informeren, voor 180 miljoen euro aan garanties voor bankleningen gegeven aan zakenman Joep van den Nieuwenhuijzen. Dat kwam pas aan het licht toen verschillende onderdelen van de onderneming van Van den Nieuwenhuijzen failliet gingen en de banken hun geld opeisten.

Het Havenschandaal is een standaardwerk over alles wat er mis kan gaan als bestuurders gaan ondernemen.
Exclusief bij Nieuwsblad Transport: de voorpublicatie van hoofdstuk 10, dat de dagen direct voor het vertrek van Scholten beschrijft.

1NTT_P08_151106_1.pdf
1NTT_P09_151106_1.pdf

Vrijdag 6 november vanaf 16.30 uur wordt het boek gepresenteerd bij Boekhandel Donner in Rotterdam.

Het boek is nu te koop bij Moevers.