Vopak en de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Havens hebben gisteren nog wel overleg over de ontstane situatie gevoerd, maar dat leidde niet tot overeenstemming. De bonden stelden vorige week een ultimatum, dat maandagochtend afliep, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao waren vastgelopen.

De bonden hebben aangekondigd dat er meer acties zullen volgen. Ze eisen loonsverhoging voor de ongeveer achthonderd werknemers en handhaving van de huidige arbeidsvoorwaarden. Ook willen ze een sociaal plan met daarin de afspraak dat er geen gedwongen ontslagen vallen.

Het is de bedoeling dat het werk op de terminal in Vlissingen vanaf 13.00 uur voor enkele uren wordt stilgelegd. De actievoerders zijn ook van plan volgende week woensdag met zoveel mogelijk werknemers naar de aandeelhoudersvergadering van Vopak in De Doelen Rotterdam te gaan. Dat kan betekenen dat het werk op meerdere terminals stil komt te liggen.

Vopak kondigde vorig jaar aan tweehonderd van de duizend banen in Nederland te schrappen. Het bedrijf wil vacatures niet meer invullen en tijdelijke contracten niet verlengen, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.