Het gaat om een fraudezaak waarbij het expeditiebedrijf  (het oude SDV) politici in Togo en Conakry heeft omgekocht in ruil voor concessies in de haven van Lomé en Conakry.

Schikking

Het bedrijf had de zaak eerder na een schuldbekentenis geschikt voor 12 miljoen euro plus een persoonlijke geldstraf van 375.000 euro voor de topman in ruil voor het afzien van verdere strafvervolging, maar de rechtbank wil nu wegens ‘de ernst van de zaak’ een aanvullende rechtszaak beginnen tegen topman Bolloré.

Behalve Vincent Bolloré hebben ook algemeen directeur Gilles Alix van de Bolloré Group en Jean-Philippe Dorent, directeur internationale activiteiten van dochterbedrijf Havas, voor hun rol in het omkopingsschandaal een schikkingsbedrag van ieder 375.000 euro opgelegd gekregen. Het is onduidelijk of het tweetal ook verdere strafvervolging boven het hoofd hangt.