De Amerikaanse zakenbank J.P. Morgan en het Japanse Bank Nomura dienen daarbij als adviseur voor het postbedrijf, dat het Australische expediteur Toll ruim vijf jaar geleden voor de gigantische som van 4,4 miljard euro kocht om een mondiale rol te gaan spelen in de expeditie. Destijds werd al door analisten onderstreept dat het Australische bedrijf overgewaardeerd was.

Partijen dicht bij het verkoopproces onderstrepen dat mondiale activiteiten in de logistiek en expeditie buiten de deal blijven. Eerder waren berichten uitgelekt dat Japan Post het complete bedrijf of grote delen wilde afstoten. Dat beperkt zich nu alleen tot de expres-onderdelen.

De Toll groep behoort tot de grootste expeditiebedrijven van de wereld met 1200 vestigingen in 50 landen. Het is onder meer actief in de haven van Rotterdam.