Dat maakte de top van Deutsche Bahn (DB) donderdag bekend. De omzet van DB Cargo verloor de afgelopen maanden 14% en kwam uit op 1,84, miljard euro. Het volume bij de spoordochter viel ruim 13% lager uit. Een nadere toelichting over de verslechtering van de vervoersprestaties bij DB Cargo werd door directie van DB niet gegeven.

DB Schenker

Expeditiedochter DB Schenker deed het over de eerste zes maanden van dit jaar een stuk beter, blijkt uit de cijfers. Het bedrijf wist zelfs het resultaat voor belastingen te verhogen met bijna 17% naar 278 miljoen euro, ofschoon de omzet (8,4 miljard euro) licht terrein verloor (-0,7%). Het bedrijfsresultaat (ebidta) lag 14% hoger vergeleken met de eerste helft van 2019 en eindigde op 569 miljoen euro.

Alle divisies van DB Schenker zagen de volumes dalen. Luchtvracht verloor 14,4% en vervoerde 495.000 ton. Ocean Freight zag het volume met 11% afnemen naar 992.000 teu, terwijl de contractlogistiek de omzet met 4% zag afnemen naar 1,3 miljard. Door hogere tarieven, vooral in de luchtvracht, wist DB Schenker alsnog meer winst te behalen.