Door een mogelijke ‘hard brexit’ is de acquisitie van groot belang voor de dienstverlening aan de klanten, stelt het bedrijf. De douane-expert schat dat alleen al in de Nederlandse markt rond de 35.000 kleine en middelgrote ondernemingen aan het eind van dit jaar te maken krijgen met nieuwe douane-regels door de brexit voor de export en import van goederen.

MRF Customs Clearance is een familiebedrijf in de buurt van de visserijhaven van Grimsby. Sinds 1996 is het actief in de douane-expeditie. Het bedrijf is inmiddels voorzien van de nieuwe bedrijfsnaam Gaston Schul Customs. Wat de overnamesom was, is niet bekendgemaakt.

Britse logistieke markt

Volgens directeur-eigenaar Rob Ewalds van Gaston Schul beschikt MRF over ‘de noodzakelijke vergunningen, kennis en toegang tot de Britse logistieke markt’ voor een ‘soepele’ afwikkeling van de grensoverschrijdende handel tussen het Verenigd Koninkrijk en EU als eind van dit jaar de transitieperiode afloopt. Nu Gaston Schul over vestigingen aan beide kanten van de Noordzee beschikt is er volgens Ewalds ook het grote voordeel dat mogelijke fouten in de afhandeling van douane-documenten kunnen worden gereduceerd. Verder zal  ‘de kans op vertragingen voor de klanten aan de grens veel geringer zijn’, stelt hij.

Gaston Schul was dit jaar al eerder op overnamepad. Zo werd eind mei de Duitse branchegenoot Nellen & Quack International (Gronau) overgenomen van ATEGE. Via die acquisitie wilde het bedrijf zich versterken in de regionale Duitse logistieke markt.

Gaston Schul is een familiebedrijf dat door talrijke overnames nu zo’n 260 medewerkers telt. Dit jaar viert de Limburgse douane-expert, die voortkomt uit een overname van Gaston Schul door de Venlose expediteur Jacob Meijer, zijn 175-jarig bestaan. Het expeditiebedrijf heeft vestigingen in Nederland (tien), België (twee) en Duitsland (vijf). Daar komt nu een Brits filiaal bij.

Foto: John Fielding, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons