Fleet is een digitaal vracht- en boekingsplatform en moet het eigen groupage-systeem van Expeditors, Koho genaamd, versterken. Dat meldt het bedrijf in een toelichting.

Het digitale aanbod aan transportoplossingen van Fleet richt zich vooral op de kleine verladers die snel een prijsopgave kunnen krijgen voor een zending en die ook direct kunnen boeken. Klanten kunnen verder digitaal de status van de zending tot aan de deur van de ontvanger vervolgen.

Fleet is niet alleen een transportbeurs voor groupage-zendingen maar biedt ook logistieke oplossingen voor zee- en luchtvrachttransport, opslag en het vervoer van complete truckladingen.

Achterstand

Expeditors staat in de wereld vooral bekend als expediteur voor het lucht- en zeevrachtvervoer en de douane-afhandeling en niet zozeer voor het landvervoer. Via digitale oplossingen probeert de expediteur uit Seattle die achterstand op de concurrentie nu een beetje in te lopen.