Het familiebedrijf is altijd terughoudend met toelichtingen op de jaarcijfers. Daarom beperken de directieleden Hans-Georg en Wolfgang Geis zich tot de summiere constatering dat 2019 een ‘goed zakelijk jaar’ is geweest en dat het tweetal met omzet en resultaat ‘tevreden’ is.

Geis telt in totaal 6400 medewerkers en wikkelde vorig jaar bijna tien miljoen transport- en logistieke opdrachten uit, 5,3% meer dan in 2018. Het vervoerde volume steeg daarbij met 6,3% naar ruim zes miljoen ton.

Acquisities

Die groei kan deels worden verklaard door acquisities die het expeditiebedrijf heeft gepleegd. Zo werd eind 2018 lucht- en zeevracht-agent Müller + Partner GmbH met 120 medewerkers overgenomen, terwijl het verder delen van het wegvervoer van Kuehne + Nagel in Duitsland en een douaneagent (Kaltenbach + Weiss) heeft aangekocht vorig jaar.

In Tsjechië en Slowakije stapte het bedrijf intussen uit het pakketvervoer. De bescheiden activiteiten daar werden verkocht aan DPD.

Voor dit jaar komt de directie niet met een prognose voor de rest van het fiscale jaar. Daarvoor is marktsituatie te onzeker vanwege de coronacrisis.