Volgens directeur-eigenaar Rob Ewalds van Gaston Schul is Nellen & Quack International een douane-dienstverlener ‘pur sang’ en is de ‘match’ tussen het Nederlandse en het Duitse bedrijf goed. ‘Ze versterken elkaar.’ Via de overname krijgt Gaston Schul meer toegang tot de regionale Duitse logistieke markt en kan het zodoende ‘tegemoet komen aan de groeiende vraag naar douanediensten van klanten in Duitsland’.

Optimalisatie

Behalve aan douaneafhandeling doet Nellen & Quack ook aan advisering van bedrijven over douanevraagstukken: van inklaring voor verladers en expediteurs tot aan optimalisatie van douane- en handelsprocessen.

Gaston Schul is een familiebedrijf en telt zo’n 260 medewerkers. Dit jaar viert de douane-expert, die voortkomt uit een overname van Gaston Schul door de Venlose expediteur Jacob Meijer, zijn 175-jarig bestaan. Het expeditiebedrijf heeft vestigingen in Nederland (tien), België (twee) en Duitsland (vijf).

Amsterdamse holding

Gaston Schul is met alle dochterbedrijven ondergebracht in de Amsterdamse holding ‘Le Vertige’ van Rob Ewalds. De groep behaalde in het boekjaar 2018 een bruto resultaat van 17,7 miljoen, een stijging van 700.000 euro vergeleken met 2017. Het bedrijfsresultaat lag op bijna 1,7 miljoen euro tegen 1,2 euro een jaar eerder.

De nettowinst ontwikkelde zich ook positief van 270.000 euro naar iets meer dan 900.000 euro. ‘Le Vertige’ Beheer wist door het goede resultaat het eigen vermogen te verhogen naar 15,4 miljoen euro. Verder heeft de beheersmaatschappij belangen in het Rotterdamse TCI International (10%) en Dunkies Beachsocks (25%) uit Vught. JV