Vanaf 1 juni rijden er dagelijks trailers tussen de hub van Mainfreight in ’s-Heerenberg aan de Nederlands-Duitse grens en de regionale distributiecentra van Davies Turner in Dartford en Coleshill. Volgens de twee gaat het om groupage en wagenladingen ‘tegen zeer concurrerende prijzen met een uitgebreid afhaal- en bezorgsysteem in beide landen’.

Mainfreight is een beursgenoteerd logistiek- en transportbedrijf uit Nieuw-Zeeland met hoofdkantoor in Auckland en een wereldwijde supply chain-onderneming met meer dan 250 vestigingen over de hele wereld. In ’s-Heerenberg heeft de groep ruim 110.000 vierkante meter opslagruimte voor onder meer crossdock-activiteiten en langdurige opslag.

Nieuwe kansen

Topman Philip Stephenson van Davies Turner zegt in een verklaring dat ondanks de coronacrisis nog steeds aanzienlijke hoeveelheden goederen tussen beide markten worden vervoerd. ‘Dit geeft ons het vertrouwen dat naarmate Europese economieën en bedrijven weer opstarten er op middellange en lange termijn nieuwe kansen ontstaan op deze route’, aldus de Brit.