Daarbij zal gebruik worden gemaakt van het distributiecentrum van zusterbedrijf Night-Star Express in ´s-Heerenberg. Hellmann wil met de nieuwe dienst een rol gaan spelen in het groeiend pakketvervoer in het zogeheten same-day-segment. Het gaat daarbij onder meer om bestellingen van reserve-onderdelen voor de automobielsector.

Night Star Express beschikt in de Benelux al over een goed distributienetwerk, ook in de nacht, dat door het nieuwe dochterbedrijf HExS direct kan worden benut, meldt Hellmann. Doel van de expediteur is om met de expansie in het 24-uurs segment niet alleen nieuwe deelmarkten aan te boren, maar tegelijkertijd het logistiek dienstenpakket voor bestaande klanten uit te bouwen.

Via het netwerk van Night Star Express worden nu al meer dan twee miljoen zendingen per jaar gedistribueerd in de Benelux, aldus het bedrijf.