De acquisitie past in de ambitie van GTS om een marktleider te worden in de logistieke markt van scheepsonderdelen. In dat kader zijn eerder dit jaar al overnames gepleegd in de Noorse maritieme sector via de koop van de bedrijven Airsped en Altus Norway. De overname van Hera zorgt met name voor een versterking in de Benelux van de niche-activiteiten in de tijdkritische scheepsonderdelenlogistiek.

Aanvulling

Volgens algemeen directeur Michel Loots van GTS is Hera, gevestigd in het Botlekgebied, een belangrijke aanvulling op de bestaande activiteiten, onder meer door de expertise en logistieke diensten in het onderhoud en bouw van superjachten. De acquisitie en fusie bieden ook voor de groep nieuwe marktkansen als ‘global player’ in deze markt, zegt hij.

Hera en GTS-dochterbedrijf Best Global Logistics werken in Nederland al meer dan tien jaar samen, voegt Loots eraan toe. Hera bestaat twaalf jaar en is opgezet door de directeuren Jolanda van den Berg en Elma van der Wel.