Zonder de inkoopkosten lag de omzet met 568 miljoen dollar 16,3% lager dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Deze laatste afname werd vooral veroorzaakt door lagere gemiddelde opbrengsten in het Amerikaans wegvervoer, dat de netto-omzet met bijna een kwart zag afnemen. Onder de streep nam het bedrijfsresultaat in de thuismarkt af met 53,4% naar 98,5 miljoen dollar.

Douane-expeditie

De divisie internationale expeditie zag de omzet licht afnemen (-1,3%) naar 530,4 miljoen dollar gedurende het eerste kwartaal. Het operationeel resultaat viel bijna 16% lager uit met 11,9 miljoen dollar.

Er was daarbij sprake van minder netto-omzet in de containervaart (-2,3%) en douane-expeditie (-3,1%). Dat laatste kwam vooral door minder transacties in de logistiek. Luchtvracht zag ondanks een lichtte daling in het volume (-0,8%) de omzet met 2,8% stijgen door hogere vrachttarieven in de maand maart.