Door de fusie met J.P. Vis wordt de vloot uitgebreid met 40 trekkende eenheden en 65 opleggers. Daarmee groeit de totale vloot van de groep naar 115 trekkende eenheden en 260 eigen opleggers. Daarnaast zijn er 100 vaste charters.

J.P. Vis zal zelfstandig voortgaan en de eigen huisstijl voortzetten. Alle medewerkers blijven werken op de huidige locatie en in de huidige functies. De huidige aandeelhouders en directie, Jan en John Vis, blijven aan J.P. Vis verbonden. Tegelijkertijd zal worden nagedacht over mogelijke synergievoordelen in de toekomst op gebied van planning en huisvesting.

Groupage

Kernactiviteit van beide bedrijven, die gevestigd zijn in het Westland, is het vervoer van verse waren, en dan met name groenten en fruit, vanuit Nederland naar Scandinavië. Beide zijn met name gespecialiseerd in de groupage van geconditioneerde producten.

Tekst loopt door onder foto.

‘Door de activiteiten samen te voegen kunnen we efficiëntere ritten samenstellen, waardoor leveringen nog sneller kunnen plaatsvinden. De klanten profiteren daarbij van de toegenomen dichtheid van het netwerk’, luidt het in een persmededeling.

Minder leegrijden

Een logisch gevolg van de fusie is dat de beladingsgraad van de voertuigen verder zal toenemen, zowel naar als vanuit Scandinavië. Dit komt de duurzaamheid ten goede door lege kilometers te beperken. Daarnaast leidt de samenwerking tot een grotere slagkracht op het gebied van inkoop.