Flexport werd opgericht in 2013 en wist in amper zeven jaar op te klimmen tot een van de grote vernieuwers in de mondiale expeditiemarkt, met een van de modernste IT-platforms in de logistieke markt. Het is nu ongeveer 3 miljard euro waard. Softbank is met een bedrag van rond de 1 miljard euro een van de grote geldschieters van Flexport.

Minder afhankelijk

Volgens Techcrunch wordt het voor investeerders als Softbank steeds moeilijker fondsen aan te trekken in de VS. Daarom zijn startups, die financieel sterk afhankelijk zijn van Softbank, nu bezig om de afhankelijk van verdere kapitaalinjecties zo veel mogelijk af te bouwen door banen te schrappen.

De reducties bij Flexport zijn daarbij nog beperkt te noemen. Zo heeft de Amerikaanse nieuwkomer Zume Pizza bijna 80% van zijn personeelsbestand afgebouwd.

‘Moeilijk besluit’

Flexport schrijft in een eerste reactie dat het ontslag een ‘moeilijk besluit’ was maar dat de aanpassingen noodzakelijk zijn om de organisatie ‘sneller en meer flexibel te maken in een jaar met ongekende schommelingen in de mondiale handel’.