De acquisitie past in de strategie van het in 2019 gevormde GTS om binnen de logistiek van scheepsonderdelen en andere tijdkritische goederen binnen enkele jaren een wereldspeler te worden.

In die context is de overname van Airsped een eerste stap, aldus algemeen directeur Michel Loots van GTS. Hij verwacht in het eerste kwartaal van 2020 nog drie overnames te kunnen afronden. Aan nog eens twee acquisities wordt gewerkt, stelt Loots.

Volgens de algemeen directeur is Noorwegen een belangrijk maritieme markt en waren de activiteiten van Airsped al nauw vervlochten met die van dochterbedrijf Marinetrans.

Aandeelhouders

GTS is voor 35% in handen van Loots en mede-directeur John Burgstra. Meerderheidsaandeelhouder van de holding is Waterland Private Equity Investments met 65%. Deze laatste Nederlandse investeerder stelt ook het kapitaal ter beschikking aan GTS om de komende jaren sterk te groeien.