Ceva stond al enige jaren te koop en werd door de Amerikaanse eigenaars vorig jaar naar de beurs in Zwitserland gebracht. Toen verhuisde de expediteur al een groot deel van het hoofdkantoor van Hoofddorp, de oude standplaats, naar Zürich. In de loop van dit jaar werden de verhuisdozen wederom ingepakt, dit keer met bestemming Marseille.

1,7 miljard

CMA CGM ziet de expediteur als instrument om meer aanvullende logistieke diensten te leveren en zo ook meer verladers aan zich te binden. De rederij heeft rond de 1,7 miljard Zwitserse frank betaald voor de overname van Ceva, dat destijds een bod van het Deense DSV afwees.

Ceva Logistics komt voort uit het Nederlandse TNT Logistics, dat in 2006 werd overgenomen door het Amerikaanse investeringsfonds Apollo Management. Het werd later samengevoegd met de Amerikaanse expediteur EGL.

Niet winstgevend

Aangezien de Amerikaanse eigenaar de schulden voor de kostbare overnames van TNT Logistics en EGL op de balans van Ceva hadden bijgeschreven, is het bedrijf in de afgelopen dertien jaar nooit winstgevend geweest. De hoge financieringslasten zijn intussen geheel uit de boeken van Ceva verdwenen.