Tot het jaar 2025 wil het bedrijf, dat ook in de logistiek met DHL Global Forwarding een grootmacht is, verder een bedrag van 8,5 tot 9,5  miljard investeren, waaronder 2 miljard euro alleen al in verdere digitalisering van de activiteiten. Die laatste investeringen worden naar voren gehaald en moeten uiteindelijk vanaf 2021 al jaarlijks anderhalf miljard euro aan besparingen opleveren.

De directie van DP DHL zegt de werkzaamheden versneld te willen automatiseren de komende twee jaar. Die haast is ingegeven door de verwachte volatiliteit in de markt de komende jaren, aldus de top.

Kanttekeningen

Analisten zetten kanttekeningen bij de hoge winstdoelstellingen van het bedrijf en vragen zich af of die nog realistisch zijn, nu de markt zich richting stagnerende volumecijfers beweegt. In het recordjaar 2018 lag het bedrijfsresultaat nog op 3,2 miljard euro, terwijl voor dit jaar uitgegaan wordt van een stijging van 1,1 miljard euro naar 4,3 miljard euro.