De pakketvervoerders in kwestie, Jagged Peak and TradeGlobal, moesten het Singaporese postbedrijf helpen aan een vooraanstaande rol in de sterk groeiende e-commercemarkt tussen Azië en Noord-Amerika, maar leverden het staatsbedrijf uit de oude Britse kroonkolonie uiteindelijk alleen maar financiële ellende op.

Chapter 11

In de VS krijgen bedrijven na een vrijwillige surseance de zogeheten ‘Chapter 11’ -status en zijn dan voorlopig gevrijwaard van schuldeisers. SingPost zegt tegenover de website Cargoforwarder het recente besluit te hebben genomen nadat een zoektocht van een half jaar naar geschikte kopers voor de twee bedrijven geen ‘acceptabel bod’ had opgeleverd. Het moederbedrijf hoopt nu tijdens de surseance via de faillissementsrechter alsnog een geschikte koper of kopers te vinden voor Jagged Peak and TradeGlobal. Een faillissement wordt voorlopig nog uitgesloten door het postbedrijf.

Volgens analisten hoopt SingPost via de surseance nog iets terug te zien van de kostbare acquisities, maar of dat gaat lukken wordt algemeen betwijfeld. Niet voor niets heeft het moederbedrijf de twee Amerikaanse acquisities al uit de boeken geschreven. De laatste vermelding van de bedrijven was in het kwartaalverslag van eind juni van dit jaar. Toen leverden de VS-dochters een totaalverlies op van ruim 5 miljoen Amerikaanse dollar.

Bod

SingPost zegt in een verdere toelichting dat er onder de geïnteresseerde partijen slechts twee waren die een ‘niet bindend’ bod hadden uitgebracht, maar die biedingen waren ‘commercieel niet interessant’ genoeg. In totaal hadden zich 105 kopers aangemeld voor de verkoop, die door een investeringsbank werd begeleid.