Dat stellen de Nederlandse aandeelhouders en directeuren Michel Loots en John Burgstra van BGL. Het tweetal krijgt met de aandeelhouders van Marinetrans een belang van 35% in GTS. Grootste aandeelhouder in de Nederlandse houdstermaatschappij wordt Waterland Private Equity Investments met 65%.

Deze strategische investeerder stelt via het meerderheidsbelang ook het kapitaal ter beschikking aan GTS om de komende jaren sterk te groeien, aldus directeur Michel Loots. Hij wijst er daarbij op dat veel geld nodig is voor het openen van nieuwe landenkantoren in de wereld,  een modern IT-platform en acquisities van specialisten in de markt.

Hoofdkantoor

Best Global Logistics en Marinetrans zijn al jarenlang partners. Die coöperatie gaat zo ver dat de Nederlandse ondernemers al belangen hebben genomen in diverse landenkantoren van Marinetrans. Nu wordt met de fusie en de komst van een sterke financiële partij een nieuwe stap gezet. Daarbij komt het nieuwe hoofdkantoor van GTS-groep in Nederland terecht.

Het bestaande directieteam van Marinetrans en BGL schuift daarbij door naar de bestuurderskamer van GTS. Het gaat daarbij, behalve de directeuren Loots en Burgstra namens BGL, om de Noorse algemeen directeur Jorgen Fausko en financieel directeur Vegard Prytz van Marinetrans.

Concurrentieslag

Volgens Loots was de krachtenbundeling en het vinden van een sterke financiële aandeelhouder een noodzaak om in het ‘geweld van de grote logistieke spelers als Kuehne + Nagel en DHL overeind te blijven als nichespeler’. Hij wijst er op dat BGL en Marinetrans met Waterland de noodzakelijke schaalgrootte krijgen in de markt om de concurrentieslag met de grote netwerkexpediteurs aan te kunnen.

De twee bedrijven blijven daarbij als zelfstandige merknamen de markt bedienen. Daarbij zal Best Global Logistics zich concentreren op de expeditie-activiteiten en Marinetrans op de logistiek afhandeling van scheepsonderdelen.

De twee bedrijven zijn nu goed voor zo’n 150 banen en een netto-omzet van rond de 80 miljoen euro, zegt Loots. Dat moet over enkele jaren op 200 tot 250 miljoen euro liggen, verwacht hij. Winstcijfers geeft hij niet prijs, ‘maar ik wil wel kwijt dat wij een gezonde ebit-marge hebben’, aldus de ondernemer.

Bron foto: Best Global Logistics